Amfibieni

Broască de pământ brună

Pelobates fuscus

Identificare

Un amfibian îndesat, cu cap mare, rotunjit, pupile verticale și spate brun-pestriț. O structură întărită pe fiecare labă posterioară ajută la săpat.

Când să cauți

Adesea activă noaptea; absența dintr-o plimbare diurnă spune puțin despre prezență. Activitatea este influențată de temperatură și umezeală.

Unde să cauți

Solurile afânate din peisaje joase deschise ori semideschise permit îngroparea în timpul zilei. Apa potrivită reproducerii trebuie să existe și ea în apropiere.

Comportament și ecologie

Hrană și nutriție

Consumă nevertebrate mici când se hrănește pe uscat. Terenul de hrană și apa de reproducere au funcții diferite în ciclul de viață.

Reproducere și ciclu de viață

Reproducerea folosește ape stătătoare, unde larvele acvatice se dezvoltă înainte ca tinerii să treacă pe uscat. Apa trebuie să persiste suficient pentru dezvoltare.

O privire mai atentă

Adaptarea pentru săpat permite petrecerea unei mari părți a zilei ascunsă sub suprafață, nu la vedere lângă o baltă.

Observare și fotografie

Nu dezgropa animalele, nu deranja vizuinile și nu transfera ponte. Observă atent de pe poteci și evită iluminarea repetată.

Surse și lecturi suplimentare

Observă fără să manipulezi sau să muți animalele, să colectezi ouă ori să deranjezi adăposturi. Nu călca vegetația marginilor bălților. Nu ridica obiectele care oferă adăpost pentru fotografii. Nu trata un ghid scurt ca pe un manual sigur de identificare sau manipulare a șerpilor.

Specii înrudite